2016/2017S – Genosity

Genosity – Geeni testimise seade

Genosity on tavakasutajale (näiteks koolide bioloogiatundidesse) mõeldud geenide testimise seade, mis kasutab polümeraasi ahelreaktsiooni, et kordistada uuritavat DNA segmenti (eeldusel, et see segment on algses proovis olemas). Test otsib eelnevalt kindlaksmääratud DNA segmenti DNA proovis ning selle leidmise korral kordistab uuritavat DNA segmenti, mille käigus omandab proov fluoresseeruvad omadused. Fluoressentsi olemasolu abil detekteeritakse, kas kordistamine on toimunud.

Ülesanne on valida sobiv valgusallikas fluoressentsi ergastamiseks, disainida detektori optika ning valida sobivad komponendid, et fluoresseerunud valgust oleks võimalik detekteerida ja eristada proovi ergastavast valgusest. Projekti olulisteks tingimusteks on seadme ühiku hind ja disaini sobivus masstootmiseks. Lõppdisainil peaksid olema järgnevad omadused:

  • valida sobiv valgusallikas, et ergastada proov;
  • koguda proovist kiirguv valgus ja sobitada see detekteerimiseks
  • eristada detekteeritavat valgust ergastatavast valgusest
  • valida sobiv detektor
  • valida sobivad materjalid ja komponendid, mis võtavad arvesse seadme ühiku hinda ja disaini sobivust massitootmiseks

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga